Roger’s Residence

Pond / Backyard Renovation

A home in a culdesac offered a huge backyard with some screening issues as it looked out on several homes along the back fence area. Our client enjoys entertaining and wanted the backyard to become a prime gathering spot. In addition, he works from home and wanted to create an inspiring and tranquil setting to work outside in a natural office space.

An older concrete deck and hodge podge of patio areas were brought together with a large, multi level composite deck structure. New cut flagstone pathways and seating areas along with a gas fire pit and an outdoor kitchen / grill with hood made the patio area ideal for entertaining. Additional custom fencing and entryway structures added to the privacy and architectural elements of the area.

A pond and waterfall now grace the backyard area. The pond was excavated and is EPDM lined , with a filter system. It has several species of water plants along the edges and in the bog end that aid in filtration. It supports a nice variety of Koi fish and has become a favorite spot to work from for our client. Most of the dirt from the pond excavation was used to create a berm along the fence area. We then planted that area heavily with plant material to help aid in the screening. The garden in the corner was accented with a pergola entryway and small stone walls to define the space. There were existing fruit trees and several more were added.

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Google Plus